komisarenko.kiev.ua

Serhiy Komisarenko

Serhiy Vasylovych Komisarenko (Ukrainian: Сергій Васильович Комісаренко; Russian: Сергей Васильевич Комисаренко) born July 9, 1943 in Ufa, Bashkortostan, USSR is a Ukrainian scientist, politician, and diplomat.

Current occupations: Academician-Secretary of the National Academy of Sciences of Ukraine (since 2004); Director, Palladin Institute of Biochemistry (1989-1992 and since 1998); Head, Department of Molecular Immunology, Palladin Institute of Biochemistry (1982-1992, since 1998); Chairman, Commission on Biosafety and Biosecurity at the National Security and Defence Council of   Ukraine (since 2007); President, Ukrainian Biochemical Society (since 1999); President, Ukrainian Biosafety Association (since 2013).

Education: Kyiv Medical Institute with distinction – MD (1960-1966); Department of Mechanics & Mathematics of Kyiv State University (1964-1966); Post graduate course in Biochemistry in the Institute of Biochemistry Kyiv – PhD (1966-1969); Courses on Advanced Immunology in Pasteur Institute in Paris, France (1974-1975); Institute of Molecular Biology and Genetics in Kyiv – DSci. in Molecular Biology and Biochemistry (1989).

Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel
English (United Kingdom)Ukrainian (UA)

Голос України - 1994

  • PDF

З АРГУМЕНТАМИ ДИПЛОМАТА СПЕРЕЧАТИСЯ ВАЖКО

 Лист посла України на сторінках «Таймс» (27.05.1994)

 Лондон. Посол України у Великобританії Сергій Комісаренко виступив на сторінках впливової лондонської «Таймс» з листом, у якому висловив незгоду з опублікованим «старійшиною англійського друку» редакційним коментарем. «Неспокійний Крим».

Протест з боку українського дипломата спричинений самою спрямованістю вищезгаданої публікації, намаганням її анонімного автора пов'язати нинішнє загострення становища в Криму з помилками та непослідовністю Києва у проведені свого загальнополітичного курсу на всій території республіки. «Ваш редакційний коментар, — полемізує С. Комісаренко з «Таймс», — демонструє відверту підтримку кримського сепаратизму і здатний мимоволі дати зрозуміти безвідповідальним політикам Криму, що ви надихаєте їх на відокремлення півострова».

На думку спостерігачів, посол України так рішуче сперечається з «Таймс» ще й тому, що невиправдана, як на його погляд, публікація практично збіглася в часі з візитом до Москви і Києва міністра закордонних справ Великобританії Дугласа Херда. А він, як уже повідомлялося, сформулював своє ставлення до кримської проблеми однозначно: «Крим — частина України, і український суверенітет — поза обговоренням», У світлі цих, а також низки інших висловлювань, на Темзі очікувалося, що й газетна «оркестровка» такої актуальної теми збіжиться за своєю тональністю з дипломатичною лінією Уайтхолу. Та, на жаль, далася взнаки незалежність британської «великої преси», її звичка оцінювати події під своїм власним ракурсом.

Про це, власне, і йдеться у листі С.Комісаренко:

Британське Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності не раз висловлювалося на захист територіальної цілісності України. Сполучене Королівство вітало підписану в січні ц.р. Тристоронню заяву України, Сполучених Штатів і Росії, в якій гарантувалися нинішні кордони України. Ми сподіваємося, що британська громадськість має таку ж точку зору на це складне питання.

Далі посол нагадує і про те, що відповідно до Конституції України, Кримові вже надано значну автономію. Автор листа знімає з Києва вину за зволікання з поділом Чорноморського флоту, а також нагадує про суворе дотримання Україною зобов'язань щодо ядерного роззброєння. У листі наведено думку Макса ван дер Стула, Верховного комісара СБСЄ у справах національних меншостей, про те, що становище етнічних громад і народностей, котрі населяють Україну, є «зразковим порівняно з деякими іншими регіонами в колишньому Радянському Союзі».

 

Агенство «Телепресінформ»

Дніпртелепрескорпорації.